РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » Архів новин
карлтон кун Приємною новиною став вихід російською мовою книжки американського антрополога Карлтона Стівенса Куна "Раси Європи". В оригіналі англійською вона вийшла в 1939 році, коли питанням раси надавалось більше ваги ніж в наші дні.
Не вдаючись в глибокий аналіз тексту це добре що такі книжки виходять, і ми здивувались побачивши її в продажу в такому, здавалось би попсовому інтернет-магазині.

Купити книжку в можна онлайн в магазині Yakaboo (205 грн)

... Читати далі »
Переглядів: 1660 | Додав: Andre-de-Renon | Дата: 04.01.2012 | Коментарі (0)

jack london– Визначити чиюсь позицію – ще не означає її спростувати, – заперечив Дік. – Я знаю, що моя точка зору повністю збігається з Карлейлем, але це нічого не доводить. Культ героїв прекрасна річ. Я кажу не як сухий схоластик, а як скотар-практик, якому весь час доводиться мати справу з методами Менделя.
– І я маю, по-вашому, погодитися з тим, що готтентот анітрохи не гірший за білого! – втрутився Хенкок.
– Ну це в вас говорить Південь, Аарон, – зазначив Дік, посміхаючись. – Ці упередження – я маю на увазі не вроджені, а прищеплені ще в ранньому дитинстві навколишнім середовищем – занадто сильні; і скільки би ви не філософували, вам з ними не справитися. Вони так само невикорінні, як і вплив манчестерської школи на Спенсера.
– Що же, ви Спенсера ставите на один щабель з готтентотами? < ... Читати далі »
Переглядів: 1567 | Додав: Helen-von-Graven | Дата: 19.12.2011 | Коментарі (0)

Юрій Глушко У Києві планують встановити пам'ятник на могилі українського громадського і політичного діяча, одного з організаторів українського національно-культурного й громадського життя на Далекому Сході - Юрія Глушка-Мови.

Як стало відомо Gazeta.ua, благодійна ініціатива "Героїка" заявила про свій намір встановити пам'ятник на могилі Глушка-Мови, який похований на Лук'янівському цвинтарі у Києві.
"Цей українець увійшов в історію як голова Українського Далекосхідного Секретаріату та борець за незалежність Зеленого Клину", - відзначили активісти.

За їхніми словами, для встановлення козацького хреста та надгробку необхідно зібрати 3000 грн. Кошти підуть на придбання матеріалів для виготовлення пам'ятника, його транспортування з Корсуня-Шевченківського (Черкаська область) до столиці та встан ... Читати далі »
Переглядів: 1347 | Додав: Andre-de-Renon | Дата: 16.12.2011 | Коментарі (0)

26 листопада 2011 року в м. Кам’янець-Подільський відбувся І Всеукраїнський Конгрес Монархістів.

   Подія, що відбулася на Хмельниччині є знаковою і свідчить перш за все про те, що в країні (як не дивно) існує монархічний рух, який почав прибирати організованих форм та перетворюватись на реальне явище політичної дійсності України. Не зважаючи на усю свою «екзотичність» як для України, монархісти такі існують…
   Конгрес, головною метою і темою якого було визначити можливі шляхи відновлення монархії в Україні, проходив у старовинному українському місті – Кам’янці-Подільському. Місце проведення заходу було обрано організаторами не випадково, адже стара Кам’янецька фортеця, яка є однією з найдавніших в країні, ще добре пам’ятає руських і литовських князів, по ... Читати далі »
Переглядів: 1916 | Додав: Andre-de-Renon | Дата: 05.12.2011 | Коментарі (1)

Резолюція


Резолюція
Переглядів: 1832 | Додав: Andre-de-Renon | Дата: 05.12.2011 | Коментарі (2)

Ми повинні зрозуміти: відчуття закономірності долі не визначається моральними принципами, які подібні нерухомим зорям на небозводі. Сам по собі характер ні добрий, ні злий. Він вищий за це. Він визначає що добре, а що погано. Характер буває великим або дрібним, сильним і слабким, твердим чи м’яким, трагічно роздвоєним. Не існує морального закону самого по собі. Кожен закон визначається характером, імперативом крові. Чи мав Хаген Троньє право на удар списом чи ні? У Німеччині відповідь буде одна, у Франції – інша. Убивство з ревнощів перед лицем норвезького правосуддя – одне, а перед лицем італійського – інше. Характер – велика карбувальна майстерня, де незрима сила отримує свій зримий вираз, де карбуються усі системи думки та моралі. Останні, звісно ж, виходять з аксіом та максим, однак саме характер змушує відбирати одн ... Читати далі »
Переглядів: 1405 | Додав: Helen-von-Graven | Дата: 21.11.2011 | Коментарі (0)

rene guenon"Нам не можна недооцінювати серйозність подібної ситуації. Слід розглядати її такою, якою вона є, без оптимізму, але й без песимізму, тому що кінець старого світу буде в той же час і початком нового". Розділи з книги видатного французького мислителя і посвяченого Рене Генона (1886—1951) "Криза сучасного світу” («La crise du monde moderne»), написаної в 1927 році.

ПЕРЕДМОВА

Для уникнення можливих непорозумінь слід зробити кілька попередніх зауваг щодо назви цієї праці, необхідних для ясного розуміння її суті. Багато хто сьогодні вже більше не сумнівається в існуванні світової кризи (якщо розуміти слово "криза” у звичайному сенсі). Цей факт свідчить про дуже помітні зміни, що відбулися в суспільній свідомості: під тиском деяких обставин певні ілюзії дійсно зникають.

... Читати далі »
Переглядів: 1543 | Додав: Andre-de-Renon | Дата: 20.11.2011 | Коментарі (0)

... Насправді в художньо-інтелектуальній сфері склалася майже така ж ситуація, що і в сфері реклами та пропаганди. З'являються нові великі імена і нові шедеври, які завдяки battages (галас, рекламування) стають популярними і модними. До того ж існує певний сорт публіки, стосовно якої зберігають свою силу слова, сказані з приводу всіх тих, хто схильний слідувати моді: вони смішні вже своєю боязню здатися смішними. Вони підпорядковуються навіюванню, не наважуються відкрито висловити, що думають і відчувають, боячись осуду з боку профанів і невігласів, і покірно слідують вирокам, винесеним щодо того чи іншого сучасного твору мистецтва або літератури корифеями «критики», можливі полемічні розбіжності між якими ніколи не зачіпають суті і служать чимось на зразок гострої приправи до поданої страві, збільшуючи інтерес до нього. ... Читати далі »
Переглядів: 1169 | Додав: Andre-de-Renon | Дата: 19.11.2011 | Коментарі (0)

11 ноября 2011 года делегация украинских правых приняла участие в конференции "Круглый стол "Традиция и традиционализм", приуроченный к 125-летию со дня рождения Рене Генона. Поводом для написания сего отчета стал паскудный пасквиль одного писаки, выложенный в его ЖЖ и фактически посвященный нашему приезду и нашим выступлениям http://corneliu.livejournal.com/153377.html . Чтобы все стало на свои места, сразу оговорюсь о личности сей довольно известной. Как позже оказалось (в лицо то его никто не знал, а он там особо и не выделывался) это был Вячеслав Лихачев. Цитаты с сайта Евроазиатского Еврейского Конгресса, где этот товарищь играл не последнюю роль «Окончил Еврейский университет в Москве»; «Сфера профессионального интереса: Этнополитическая конфликтология; ксенофобия на постсоветском пространстве; идеология и деятель ... Читати далі »
Переглядів: 1535 | Додав: Andre-de-Renon | Дата: 18.11.2011 | Коментарі (5)

Таким чином, фронтовий солдат бере з вільгельмівської епохи саме те, що їй найчастіше ставили у докір як всередині Німеччини, так і за її межами, а саме, імперіалізм. В момент нашого найбільшого приниження з цим словом зробили те саме, що й з «націоналізмом»: його спробували очорнити у властивій демократам манері, з самого початку унеможлививши всяку серйозну дискусію. Але це не повинно нас спантеличити. Якщо уважно подивитися на сили, зацікавлені у протидії німецькому імперіалізму, то дуже скоро стане ясно, що й самі вони мають імперіалістичні прагнення і відповідають основним тенденціям сучасної епохи. Обмеження найрізноманітнішого роду стискають нам груди, і в нас, людях свого часу, росте бажання розірвати окови. З точки зору зовнішньої політики очевидна небажаність німецького імперіал ... Читати далі »
Переглядів: 1268 | Додав: Helen-von-Graven | Дата: 14.11.2011 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 14 15 16 17 18 ... 35 36 »
Форма входа
Календарь новостей
«  Травень 2024  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024