РОЗУМ
Мистецтво і Монархія
Разделы дневника
РІЗНЕ [25]
ВІКТОР ЄНУКОВИЧ [2]
ЛІТРОВІЧ ФОН ШИНШИЛЛЄР [1]
ФІЛЬМИ [14]
ТЕАТР [64]
ВИСТАВКИ [2]
ЛІТЕРАТУРА [30]
А.В. [3]
Український клуб [2]
ПОЛІТОЛОГІЯ [22]
ФІЛОСОФІЯ [4]
МУЗИКА [19]
ІСТОРІЯ [11]
Опитування
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Анонс: 07 січня 2010, Київ, Палац спорту. Країна Мрій та Олег Скрипка знову дарують нам свято – різдвяні Етно-диско-вечорниці!

Казкове дійство розгорнеться 7 січня у київському Палаці Спорту. На гостей чекатимуть пісні і танці, пригощання традиційними стравами, конкурс вишиванок, а переможці отримають подарунки – музичні диски від видавництва «Країна Мрій».

Чи можна відсвяткувати Різдво веселіше, аніж так, як це робили українці в усі часи – розважившись дружно, щиро та на повну силу? Дивовижний мікс старовинних традицій, народної музики та сучасної дискотеки – ось кращий рецепт неповторного захоплюючого свята.

Вечорниці Етно-диско в рамках мистецької акції «З Україною в серці» вже відг ... Читати далі »

Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1500 | Додав: rozum | Дата: 06.01.2010 | Коментарі (0)

Вчора, у 77 роковини відзначення Голодомору, мав нагоду побачити Президента зблизька й навіть перекинутись з ним кількома словами. Це сталося близько 17-00 на Михайлівській площі, куди він з родиною прибув з меморіального комплексу жертв Голодомору на Печерську, там же й був епіцентр жалобних заходів, тому й на Михайлівській було відносно мало народу. Відтак, можна було підійти майже впритул до Гаранта, поспілкуватися з ним, пофотографувати. Ющенко поклав горщики з калиною та свічкою до пам'ятника жертвам Голодомору й зробив власноруч декілька його знімків.

Серед тих, хто спілкувався тоді з Президентом була й Вікторія Омельченко, яка напередодні - 27 листопада, в день відкриття ганебного пам'ятника Лєніну закидала його яйцями разом зі своїм сином. Вона поскаржилася Ющенкові на хамську поведінку міліції та бандитські дії лівих, що кинулися на неї з кулаками.

Пре ... Читати далі »

Категорія: ВІКТОР ЄНУКОВИЧ | Переглядів: 2033 | Додав: Регент | Дата: 29.11.2009 | Коментарі (0)

   Сьогодні десь в блозі натрапив на одну з акцій організації FEMEN. На ту акцію де активістки були в марлевих пов`язках та демонстрували цицьки. Я задався питанням - чому ж ті цицьки такі маленькі?.. Тому я став дивитись ролики з інших пафосних акцій, а роликів цих немало в інтернеті.

   Про цю організацію я знаю вже давно. Вперше почув коли вони кинули тортом в Бузину. І правильно зробили! Та і деякі месаджи їхні, направлені проти секс-туризму в Україні, чи проблеми сексуальної "експлуатації" ректорами та викладачами студенток досить непогані. Хоча це гасло "Україна - не бордель" - воно неправильно. Не можна робити таких порівнянь акцентуючи на негативі, бо "Україна" і "бордель" - це не ті слова що мають стояти в одному асоціативному ряді. Це нагадує (анти)рекламу "Пилипишин не гей". Тобто у тих хто не знає чи гей Пилипишин чи ні (або навіть не знає хто такий Пилипишин) - одразу з`являються підозри - а може він гей - бо ж чому ці надписи з`яв ... Читати далі »
Категорія: ЛІТРОВІЧ ФОН ШИНШИЛЛЄР | Переглядів: 3681 | Додав: rozum | Дата: 27.11.2009 | Коментарі (0)

Завтра — 27 листопада кияни матимуть змогу спостерігати черговий прояв антиукраїнської істерії в самому центрі столиці, оскільки саме завтра комуністи й представники інших лівих сил будуть урочисто відкривати відреставрований пам'ятник Лєніну. Це той самий пам'ятник, який пошкодили українські націоналісти влітку цього року віддаючи шану дню відновлення української держави 1941 року, дню народження Романа Шухевича та десяткам мільйонів жертв комуністичного терору.

Чесно кажучи, у багатьох тоді склалося враження, що після цього бородавку під назвою Лєнін видалять з вродливого обличча нашої столиці, адже цей пам'ятник було виключено зі списку культурних надбань ЮНЕСКО, а коштів на реставрацію Кабінет міністрів не виділив, та й і застоявся Ілліч, його старшого брата, до речі, демонтували з Майдану ще 1991, а бесарабський Лєнін стояв й досі. Давалося взнаки й рішення КМДА, про демонтаж пам'ятників тоталітарної епохи.

Проте, виявилося що гранітне опудало ... Читати далі »

Категорія: ВІКТОР ЄНУКОВИЧ | Переглядів: 2336 | Додав: Регент | Дата: 27.11.2009 | Коментарі (2)

BALKANFEST, який відбудеться у Києві, в Палаці спорту, 4-5 грудня 2009 року - це міжнародний дводенний фестиваль, у перспективі щорічний, організований командою прихильників балканської музики для тисяч однодумців. Емір Кустуріца та The No Smoking Orchestra (Сербія), Gogol Bordello (США), Гайдамаки (Україна), Fanfare Ciocarlia (Румунія), Kocani Orkestar (Македонія) KAL (Сербія) - зірковий склад учасників фестивалю, гарячий мікс карнавалу, балагану, рок-н-ролу, джазу, циганських танців, турецьких маршів, сараєвської панк-культури, на трубах, кларнетах, скрипках, літаврах, під впливом мелодій Ближнього Сходу і навіть Ямайки.

Недорогі квитки, знижки гостям фестивалю в магазинах Nikе, мелодійна та життєрадісна музика Балканського півострова, батьківщини давніх культур та цивілізацій, справжня життєва енергія, так необхідна сучасній урбаністичній людині - очікування фестивалю вже стало святом для прихильників запрошених музикантів з у ... Читати далі »

Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1782 | Додав: rozum | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)

Інтернет-видання «ЛітАкцент» запрошує на вечір

«Сюрреаліст Микола Холодний»

Був такий поет – Микола Холодний. У серпні 2009-го йому виповнилося б 70 років. Проте в 2006-му Миколи Холодного не стало. Його літературна спадщина (вірші, публіцистика, літературознавство і навіть наукові трактати) ще не зібрана й належно не оцінена.

Здається, це перший творчий вечір поета. Об’єктивна оцінка його творчості може відкоригувати канон української літератури ХХ ст...

До участі у вечорі «ЛітАкцент» запрошує людей, які добре знали Миколу Холодного – дивного поета, який вважав, що він народиться після того, як помре.

Вечір Миколи Холодного відбудеться 29 жовтня о 18 год у книгарні «Є» (вул. Лисенка, 2)

Микола Холодний народився 30 липня 1939 року на Чернігівщині. ... Читати далі »

Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1752 | Додав: rozum | Дата: 29.10.2009 | Коментарі (0)

28 жовтня о 17.00 в приміщенні Музею Тараса Шевченка (Київ, бульвар Шевченка, 12) Павло Вольвач презентує свою нову поетичну збірку «Триб», яка побачила світ у видавництві «Факт».

Веде вечір Василь Портяк.

До нової книги Павла Вольвача увійшли поезії, написані за останні роки. В них поет відкриває іншу територію, інші музику та «геопоетику». Це новий метафізичний простір і нове чуття метафоричної невагомости. Тут відбувається осмислення досвіду міста крізь місто, котре пронизує всі міста й топоси, але не всім відкривається. При тому, Вольвач парадоксальним чином залиша ється вірним собі колишньому. А його голос та інтонацію важко сплутати з чиїмось іншими.
Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1753 | Додав: rozum | Дата: 26.10.2009 | Коментарі (3)

25 жовтня, неділя, о 16:00, в київському міському Будинку вчителя, вул. Володимирська, 57, відбудеться Мистецький Вечір «Лицарі волі», присвячений 67-й річниці створення Української Повстанської Армії та 65-й - Української Головної Визвольної Ради.

Захід складатиметься з офіційної частини (промов спеціально запрошених гостей, зачитувань привітань представників державної влади) та виступів музичних гуртів та сольних виконавців.

У Мистецькому Вечері візьмуть участь сотник УПА Мирослав Симчич, дочка президента УГВР Кирила Осьмака Наталія Осьмак, зв‘язковий Романа Шухевича Любомир Палюга.

Учасників та гостей заходу потішать своїми виступами гурт «Рутенія», бандурист Тарас Компаніченко, заслужена артистка України Леся Горова, народна артистка України Галина Яблонська, хор «Чумаки», актори Кирило Булкін та Василь Шандро.

Захід о ... Читати далі »

Категорія: РІЗНЕ | Переглядів: 1657 | Додав: rozum | Дата: 23.10.2009 | Коментарі (3)

   В п"ятницю ввечері забрав гітару, в суботу ж купив комбік і тепер я можу грати. Лише часу для цього не дуже багато, а вертаюсь додому пізно. В суботу був на Антонич-фесті, на сам фест не заходив, настрою не було, та і сам фест на мою думку могли б продумати краще. Але не хочу критикувати його, цей рік в Україні рекордний по кількості фестів - і це класно. Зустрів багато знайомих. В неділю також зустрів багато знайомих. Ми з друзями говорили про групу, вже знайшли місце де будемо репетирувати а також в той день знайшли випадково двох музикантів які скоріш за все гратимуть з нами. Або скоріше це вони нас знайшли. Наприклад підходить дівчина і стріляє у мене цигарку, я дістаю з пачки, але Антон жартома каже: "Не давай". Дівчина: "Чому, мені вже 20 років", починається розмова - виявляється вона грає на барабанах та ще й знає санскрит! Я ще зауважив - як добре що я курю )) І насправді, якщо згадати, скільки цікавих знайомств було саме через цигарки! Я часто згаду ... Читати далі »
Категорія: А.В. | Переглядів: 1996 | Додав: rozum | Дата: 05.10.2009 | Коментарі (1)

   Нещодавно я був в стані катарсису працюючи над створенням кліпу. Нічим іншим не міг займатись в цей час, і навіть відволікання які були (а будучи в інтернеті важко уявити щоб їх не було) не заважали мені. Він вийшов чудовим, хоча тим кому не подобається сама його концепція - їм і кліп не сподобається.
Я ще раз переконався що нам потрібні люди які вміють працювати з аудіо-візуальними технологіями сучасності. От я вмію, я це довів і ще раз переконався що в мистецтві я можу проявляти себе далеко за межами літератури як такої.
Сьогодні бачився з Анною Багряною, дуже цікава була розмова, шкода що не вийде прийти 8 жовтня на презентацію її книжки в Купідоні. Але ви, хто читаєте цей блоґ - можете піти. Початок о 18. Також Аня виступить на дні Ніцше, окрім неї там буде ще будуть й інші цікаві люди, поки що не вказуватиму хто саме. З місцем ще не визначився.
   Дискутую з італійським мислителем на теми геополітики. дуже цікава розмова, він завалює ... Читати далі »
Категорія: А.В. | Переглядів: 1977 | Додав: rozum | Дата: 02.10.2009 | Коментарі (0)

« 1 2 ... 18 19 20 21 22 ... 24 25 »
Форма входа
 
Радимо відвідати

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

РОЗУМ © 2005-2007