РОЗУМ
Меню сайта
Разделы дневника
РІЗНЕ [25]
ВІКТОР ЄНУКОВИЧ [2]
ЛІТРОВІЧ ФОН ШИНШИЛЛЄР [1]
ФІЛЬМИ [14]
ТЕАТР [64]
ВИСТАВКИ [2]
ЛІТЕРАТУРА [30]
А.В. [3]
Український клуб [2]
ПОЛІТОЛОГІЯ [22]
ФІЛОСОФІЯ [4]
МУЗИКА [19]
ІСТОРІЯ [11]
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 736

Політологічний блог

uktk

Главная » 2009 » Жовтень » 29 » Balkanfest 2009
Balkanfest 2009
18:05

BALKANFEST, який відбудеться у Києві, в Палаці спорту, 4-5 грудня 2009 року - це міжнародний дводенний фестиваль, у перспективі щорічний, організований командою прихильників балканської музики для тисяч однодумців. Емір Кустуріца та The No Smoking Orchestra (Сербія), Gogol Bordello (США), Гайдамаки (Україна), Fanfare Ciocarlia (Румунія), Kocani Orkestar (Македонія) KAL (Сербія) - зірковий склад учасників фестивалю, гарячий мікс карнавалу, балагану, рок-н-ролу, джазу, циганських танців, турецьких маршів, сараєвської панк-культури, на трубах, кларнетах, скрипках, літаврах, під впливом мелодій Ближнього Сходу і навіть Ямайки.

Недорогі квитки, знижки гостям фестивалю в магазинах Nikе, мелодійна та життєрадісна музика Балканського півострова, батьківщини давніх культур та цивілізацій, справжня життєва енергія, так необхідна сучасній урбаністичній людині - очікування фестивалю вже стало святом для прихильників запрошених музикантів з усього світу. При цьому BALKANFEST гарантує - гурти приїдуть. Фестиваль стане подією для України, яка так прагне бути європейською, адже це одна з небагатьох можливостей почути винятково красиву, позитивну, не зіпсуту цивілізацією музику, яку слухає вся Європа.

BALKANFEST не є відгалудженням інших світових фестивалів з подібною назвою та ідеєю - він повністю народжений та реалізований в Україні. Він не є політичним - це свято життя, танцю, внутрішньої свободи для людей, найрізноманітніших за своїм світоглядом, звичками та життєвим досвідом. 4-5 грудня повний сонця Палац спорту перетвориться у яскравий калейдоскоп. Балкани приходять у Київ! І це неминуче.


ПРОГРАМА:

4 грудня

  • Gogol Bordello (США)

    Gypsy-punk від гурту з Нью-Йорку Gogol Bordello важко назвати просто концертом - це шоу, кабаре, карнавал, спеціально продуманиий творчий безлад, очолений емігрантом з України Євгеном Гудзем. У його складі музиканти з Росії, США та Ізраїлю, танцівниці екзотичного походження, купа інструментів та реквізиту - гарячий мікс панку, рок-н-ролу, балканських романсів, російських та українських фольклорних мотивів. "Gogol" - тому що грати подібну музику під брендом великого слов'янського письменника символічно. "Bordello" - тому що при цьому за аналогією з італійським "bordello" ("клубом для джентельменів") їм дозволено все.
  • K.A.L (Сербія)

    Сербський гурт KAL ("чорний" з циганської ) заснували два брати Рістіч - театральний режисер Драган та художник Душан, творча родина яких століттями створювала музику, традиційно граючи на весіллях, хрестинах та похоронах. Бажаючи продовжити справу своїх пращурів, брати-прихильники рейв-вечірок та урбаністичної культури Будапешта і Белграда поєднали мотиви народної музики балканських циган з сучасною міською музикою.
  • Fanfare Ciocarlia (Румунія)

    Все почалося у 1995 році, коли в селі Зече-Праджині на сході Румунії, неподалік кордону з Молдовою вперше опинився німецький саундпродюсер Генрі Ернст і зрозумів, що знайшов таємний оазис циганської музики. Ернст був настільки вражений почутим, що, повернувшись до Німеччини, продав своє майно та влаштував кілька концертів для ансамблю, якому дав назву Fanfare Ciocarlia (у перекладі "fanfare" -духовий оркестр, "ciocarlia" -жайворонок).

5 грудня:

  • Emir Kusturica & The No Smoking Orchestra (Сербія)

    The No Smoking Orchestra утворилися в 1978 році, але всесвітньо відомими стали в 1998 році, коли в якості гітариста до гурту приєднався кінорежисер Емір Кустуриця. Стиль колективу об'єднує в собі елементи рок-н-ролу, джазу, фолку, панку, циганської і турецької музики.
  • Гайдамаки (Україна)

    Гурту “Гайдамаки” вже більше ніж 15 років. За цей час гурт домігся визнання в усій Європі. Вони виступають на багатьох найбільших фестивальних майданчиках світу та видають альбоми у Німеччині, Англії, Польщі, Чехії, Словаччині та Росії. Синтез реггі, ска, альтернативи, панку, дабу зі скарбами українського фольклору – це дійсно щось незрівнянне. Музика гурту запалена різними етнічними наспівами з усього світу, особливо з різних регіонів України, таких як Полісся, Буковина та Закарпаття.
    14 серпня 2009 року гурт “Гайдамаки” виступили на Головній сцені найбільшого та найпопулярнішого у Центральній та Східній Європі фестивалю Sziget у місті Будапешт.
  • Kocani Orkestar (Македонія)

    Гурт з Македонії Kocani Orkestar ("оркестр з міста Kочані") відданий музиці, що грали турецькі військові оркестри. Це результат культурного впливу Османської імперії під час окупації Балкан ХV -го століття та власне індійського коріння циган - східних мотивів у балканській музиці чимало. Kocani Orkestar взяв ці мотиви за основу, додав латиноамериканських спецій, циганських мелодій з різних балканських регіонів та видав сім альбомів цілковитого свята.
    Після появи у фільмі Еміра Кустуріци "Час циган" Kocani Orkestar набули широкої популярності, виступили на багатьох фестивалях, дали сотні концертів у Європі та країнах Сходу. Їх пісня "Siki Siki Baba" фактично стала саундтреком до фільму коміка Саши Коена "Borat", де йшла мова про стосунки Казахстану та Америки, і теж стала відомою. Правда, авторів пісні, що не мала жодного відношення до музики Казахстану, при цьому не спитали і Kocani Orkestar відстоювали своє авторське право у суді.
Категория: РІЗНЕ | Просмотров: 1776 | Добавил: rozum | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024