РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2007 » Жовтень » 30 » Заява Всеукраїнського об'єднання "Свобода" щодо останніх українофобських проявів
Заява Всеукраїнського об'єднання "Свобода" щодо останніх українофобських проявів
18:45
Події останніх двох тижнів в Україні засвідчили наявність тривожної тенденції до зростання кількості зухвалих проявів українофобії та антиукраїнських акцій, вчинених як громадянами України, так і громадянами сусідніх держав.Більше того, спостерігається пряма співучасть органів влади в організації викличних дій, спрямованих на підрив національного суверенітету, громадянського миру та цілеспрямоване приниження гідності українців.

Йдеться, зокрема, про акт вандалізму на горі Говерла та відкриття скандального пам'ятника імператриці Катерині ІІ в Одесі. Знищення державних символів України представниками екстремістської проросійської організації, що безкарно діє в Україні з 2005 року, супроводжувалось демонстративним розміщенням в мережі Інтернет фотографій та відеозйомки процесу вандалізму. Не зважаючи на це, а також на наявність інформації про ймовірних злочинців у відкритому доступі, безпосередніх виконавців та їх численних спільників і симпатиків не було затримано. Більше того, відповідними правоохоронними органами інцидент на Говерлі кваліфікується як "хуліганство", що свідчить про небажання оприлюднювати реальні українофобні мотиви російських екстремістів та визнавати наявність відкрито антидержавних організацій в Україні.

Наруга над державними символами - це приниження кожного українця та держави в цілому, проте робиться все для того, аби зменшити резонанс від цих подій та приховати масштаби події. Особливо цинічним кроком у цьому контексті стало створення через декілька днів після акту вандалізму на горі Говерла спеціальних підрозділів у структурі Служби безпеки України, покликаних боротися ніби з "проявами ксенофобії та розпалювання міжнаціональної ворожнечі". При цьому було зроблено відвертий акцент на пріоритетний захист національних меншин, тоді як права титульної української нації тотально зневажаються на всіх рівнях.

Аналогічним чином події в Одесі, де було урочисто відкрито помпезний пам'ятник російській імператриці, коронованій повії Катерині ІІ, засвідчили потурання місцевих органів влади, що користуються підтримкою так званих "демократичних сил", антиукраїнським діям та настроям. Демонстративна зневага до української історії та прославляння могильниці української вольності - Запорізької Січі, натхненниці запровадження кріпосного права, є тривожним симптомом формування в Україні ідентичності системного спротиву українським цінностям, що в кінцевому рахунку призведе до серйозного загальнонаціонального конфлікту. Причому, ця ідентичність формується не на рівні маргінальних політичних сил, а на рівні легітимних органів державної та місцевої влади за підтримки так званих провідних політичних партій України.

Зокрема, ганебним є факт голосування 4 липня цього року фракції БЮТ (у повному складі) та представниками фракції "Нашої України" в Одеській міській раді за встановлення та урочисте відкриття сумнозвісного пам'ятника. Окремого розслідування потребує поведінка правоохоронних органів, які грубо перешкоджали проведенню мирної акції протесту 27 жовтня та застосовували невмотивовану фізичну силу до українських патріотів.

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" звертається:

До Президента України з вимогою невідкладного створення спеціальних підрозділів Служби безпеки України, які будуть займатися протидією антиукраїнським проявам та розпалюванню українофобії, оперативно реагуючи на дії екстремістських елементів.

До майбутньої демократичної коаліції у Верховній Раді України з вимогою розпуску Одеської міської ради як україноненависницької та антидержавної.

До керівних органів партії "Народний союз "Наша Україна" з вимогою негайного виключення Е. Гурвіца з лав партії та відкликання його з посади міського голови Одеси.

ВО "Свобода"

30 жовтня 2007 року

Просмотров: 1727 | Добавил: Ультраправий | Рейтинг: 4.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Жовтень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024