РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2007 » Липень » 13 » У Верховній Раді України зареєстровано проект закону про протидію екстремізму
У Верховній Раді України зареєстровано проект закону про протидію екстремізму
16:02

Метою прийняття закону є законодавче визначення поняття "екстремістська діяльність", принципів, правових й організаційних основ протидії екстремізму, а також встановлення відповідальність за її здійснення.

Законопроектом (реєстр. №4010), зокрема, пропонується визначити повноваження державних органів з профілактики екстремізму, боротьби з ним та протидії його фінансуванню, а також встановити відповідальність осіб та організацій за здійснення екстремістської діяльності, контроль та нагляд за законністю здійснення протидії екстремізму.

Проектом також передбачено забезпечення соціального захисту осіб, що постраждали внаслідок екстремістських діяльності. Відшкодування шкоди постраждалим від екстремістської діяльності проектом передбачено за рахунок осіб та організацій, що їх здійснювали.

Необхідність прийняття такого закону автор народний депутат Олег Антіпов аргументував тим, що у світі поширюється діяльність криміналістичних групувань та об'єднань екстремістської спрямованості. Це негативно впливає на загальну ситуацію в Україні.

На думку народного депутата, запобігання розвитку екстремізму на території України вимагає об'єднання зусиль у суспільстві з метою відвернення пропаганди фашизму, тероризму, шовінізму та нормативного врегулювання основних засад діяльності органів виконавчої влади з цього приводу.

Прийняття закону, зазначається у пояснювальній записці, сприятиме посиленню контролю з боку держави за недопущенням екстремістської діяльності осіб та організацій на території України, створенню умов для захисту постраждалих осіб від такої діяльності тощо.

ТЕКСТ ЗАКОНОПРОЕКТУ



Просмотров: 5579 | Добавил: rozum | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 2
2 Lenster  
0
Спасибо, спасибо большое, хорошая информация для меня

1 Lenster  
0
Спасибо, спасибо большое, хорошая информация для меня!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024