РОЗУМ
Меню сайта
Разделы дневника
РІЗНЕ [25]
ВІКТОР ЄНУКОВИЧ [2]
ЛІТРОВІЧ ФОН ШИНШИЛЛЄР [1]
ФІЛЬМИ [14]
ТЕАТР [64]
ВИСТАВКИ [2]
ЛІТЕРАТУРА [30]
А.В. [3]
Український клуб [2]
ПОЛІТОЛОГІЯ [22]
ФІЛОСОФІЯ [4]
МУЗИКА [19]
ІСТОРІЯ [11]
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 736

Політологічний блог

uktk

Главная » 2011 » Жовтень » 25 » «Конотопська відьма» в Молодому Театрі
«Конотопська відьма» в Молодому Театрі
12:36
конотопська відьма вистава28 жовтня о 19.00 у Київському академічному Молодому театрі
відбудеться вистава «Конотопська відьма».

Полювання на відьом - сумне історичне явище, етап, якого переживав кожен народ світу.
3 тією лише різницею, що в одних країнах бісове поріддя палили, а в інших - вішали, у
третіх - четвертували, а в четвертих - садовили на електричний стілець. Ми ж, шануючи перш за все у відьмі кращу половину роду людського, не піддавали її на брутальні муки. У нас, у Конотопі» - відьом просто топили.

Слід зауважити, що наші предки добре знали: справжня відьма не потоне ніколи. А ті, хто йде на дно, залишали по собі гарну главу і згодом були реабілітовані «А все ж таки вона була не відьмою!»

Заради справедливості спід додати, що наші конотопські предки ніколи не були такими жорстокими, щоби топити відьом заради самого феєричного видовища, як це робимо ми,
театр. Дійство таке завжди зумовлювалося якимись надзвичайними історичними катаклізмами: кілька місяців немає дощу, красуня-Олена не хоче йти заміж за конотопського сотника Забрьоху, надходить депеша, що Конотопській прехвабрій сотні слід виступати в похід (а там мо’ й війна - убити можуть!..). В такі тяжкі для Конотопу часи культурні й високоосвічені люди (писар Пістряк, диплом дворічної церковно-прихідської школи) приходили до висновку: «Треба топить!» Гріх не згадати тут, що вищепоіменована освічена особа в таких випадах ніколи же забувала про власний зиск.
Жінки ж та дівчата, запідозрені в чарівництві, легко, до речі, могли відкупитися. А зі справжньою відьмою грамотний Пістряк нє гребував вступити в тісні-ділові контакти: «Хороша відьма -і будь-якому ділі помічниця».

З усього вищесказаного, може скластися невірне враження, що місто Конотоп з околицями були позбавлені людей, які не погоджувалися з подібними порядками.
Навпаки! В цій історії вони дадуть про себе знати та скажуть своє вагоме слово як у вигляді масових народних пісень, танців, бійок, інтермедій, і сольних номерах!

Над виставою працювали: режисер – постановник – Микола Яремків, художник – постановник – Олексій Гавриш, балетмейстер – постановник – Людмила Попович,
композитор – н.а. України Ігор Поклад, хормейстер – Катерина Тижнова. Ролі виконують: В. Кокотунов, Р. Равицький, К. Бортнічук, П. Сова, А. Колесник, М. Дробот, В. Чигляєв, Б. Георгієвський, С. Бжезінський, з.а. України Тетяна Ігнашкіна, Н. Козленко, Т. Сухенко, Н. Філіпович, І. Свєтлякова, В. Авдєєнко, І. Бєжезінська, А.Мартинішин.

Квитки можна придбати в касі театру за адресою вул. Прорізна, 17 тел. каси 278-73-92
Категория: ТЕАТР | Просмотров: 1506 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь
«  Жовтень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024