РОЗУМ
Меню сайта
Разделы дневника
РІЗНЕ [25]
ВІКТОР ЄНУКОВИЧ [2]
ЛІТРОВІЧ ФОН ШИНШИЛЛЄР [1]
ФІЛЬМИ [14]
ТЕАТР [64]
ВИСТАВКИ [2]
ЛІТЕРАТУРА [30]
А.В. [3]
Український клуб [2]
ПОЛІТОЛОГІЯ [22]
ФІЛОСОФІЯ [4]
МУЗИКА [19]
ІСТОРІЯ [11]
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2010 » Липень » 8 » В Києві на «Мамаєвій Слободі» 9,10 та 11 липня пройде Великий лицарський турнір «Шабля «Козака Мамая»
В Києві на «Мамаєвій Слободі» 9,10 та 11 липня пройде Великий лицарський турнір «Шабля «Козака Мамая»
15:48

Спільно з «Країною мрій» козацьке селище «Мамаєва Слобода», котре стоїть практично у серці столиці  України, біля витоку легендарної річки Либідь, хоче нагадати українцям про легендарний лицарський дух – гоноровий дух козацької слави…

Наших прадідів,  запорозьких козаків, у середньовічній Європі прирівнювали до лицарів Мальтійського Ордену, та й самі вони себе  називали – Лицарством Запорозьким Низовим.

По суті, українське козацтво у 17 – 18 ст., на противагу раніш існуючим численим католицьким  було останнім та єдиним православним лицарським осередком Європи, що направду обстоювало християнські цінності.  

Добре відомий заклик наших прадідів до православного люду України у 17 ст.: «Хто хоче за віру християнську бути посадженим на палю, хто хоче бути четвертовани, колесованим, хто ладен стерпіти усілякі муки за святий хрест, хто не боїться смерті – приставай до нас.  Не треба боятися смерті: від неї не вбережешся. Таке козацьке життя».

Саме тому, числа 9, 10 та 11 місяця липня, року Божого 2010 на ярмарковому майдані «Мамаєвої Слободи» зашелестять горді козацькі стяги, рівно як і бойові штандарти воїнів Франції, Швеції, Італії, а також розвіватимуться кінські хвости на кримськотатарських бунчуках.

Під гуркіт бойових литаврів та постріли фальконетів і ожиг відбудеться феєричне дійство – Перший міжнародний Великий лицарський турнір на приз «Шабля «Козака Мамая».

У Великому лицарському турнірі «Шабля «Козака Мамая» братимуть участь кінні каскадерські загони лицарів із Королівства Швеції, Франції, Італії.

З нашого боку дідівські традиції захищатимуть два загони: козацький курінь під орудою куріного отамана пана Олега Юрчишина – каскадерська команда якого є найкращою в Європі й неодноразово представляла українських козаків перед королевою Великобританії Єлизаветою ІІ та чамбул (підрозділ) кримськотатарських вершників на чолі з Лєнуром Бей Усеїновим.

Лицарський загін Франції очолює: Шевальє Національного Ордену Франції «За заслуги» співак і громадський діяч Олег Скрипка, також різні провінції Франції будуть представляти відомі українські культурні діячі: брати Віталій та Дмитро Капранови, соліст гурту «Мандри» - Фома (Сергій Фоменко), Тарас Чубай, Тарас Компаніченко.

Команду Італії очолює: Флорентієць сеньойр Маріо Капаччі.

Лицарський загін Швеції очолює: Норманський лицар Альф Кьєльстром.

 

Гайда до нас в козацьку Слободу на «Перший міжнародний Великий лицарський турнір на приз «Шабля «Козака Мамая».

        Вдаримо лихом об землю, та покажем, що ми браття козацького роду!

Категория: РІЗНЕ | Просмотров: 1822 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь
«  Липень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024