РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2013 » Березень » 27 » Суд над Патріотами (Андрієм Білецьким, Віталієм Княжеським та Ігорем Михайленко) в Харкові
Суд над Патріотами (Андрієм Білецьким, Віталієм Княжеським та Ігорем Михайленко) в Харкові
11:26
суд над патріотамиСьогодні в Дзержинському районному суді Харкова відбулось перше судове засідання по справі Андрія Білецького, Віталія Княжеського та Ігора Михайленка у новому складі суду. Попередній склад суду на клопотання «потерпілого» Колєсніка взяв самовідвід.

Головуючий суддя – Наумова. Члени суддівської колегії – Цвіра і Руднєва.
Засідання розпочалось з заяви адвоката потерпілого Колєсніка про надання йому державної охорони. Сам Колєснік знову не з’явився в залі суду – як заявила адвокат, захворів (загострення гастродоуденіту). В клопотанні про надання державної охорони потерпілий емоційно перелічує обставини, які, на його думку свідчать про небезпеку для його життя. Але по суті це три випадки – хтось дзвонить і мовчить, правда одного разу невідомий сказав щось на кшталт «щоб ти здох», другого разу у дворі будинку, де мешкає «потерпілий» стояла машина без номерних знаків і Колєснік вирішив, що за ним слідкують чи готовлять замах, і ще одного разу за його машиною начебто стежили.

Раніше Колєснік неодноразово звертався до слідчого, який розслідував цю справу, до прокуратури з вимогою про надання охорони, але ні слідчий, ні прокуратура не знайшли підстав для надання охорони потерпілому. Тим більше, що з часу події на Римарській пройшло півтора року і жодної загрози для Колєсніка за цей час не було. Більше того, під час святкування річниці створення УПА 14 жовтня минулого року, Колєснік з’явився на заході в якості кореспондента, знімав, намагався брати інтерв’ю.

На думку адвокатів підсудних, клопотання про надання охорони – це перший крок до вимог зробити судовий процес закритим і проводити судові засідання без участі потерпілого. Тобто позбавити суд права задавати питання, проводити допити і інші процедури в рамках судового слідства. Очевидно, що ті, хто готували справу до суду і сам потерпілий відчувають, що у відкритому судовому засіданні справа може розвалитись.
На клопотання адвокатів підсудних до справи долучено два досить важливих документа.
Перший документ – це загальна характеристика справ організації «Патріот України», бо слідчий Легецький, який вів слідство, без жодних на те підстав характеризував організацію як «напіввійськову терористичну».Другий документ – характеристика особистості «потерпілого» Колєсніка на основі його коментарів в інтернеті на форумах. Було надано докази, які навіть не заперечує слідство, що потерпілий Колєснік є відвертим українофобом, в інтернет-спілкуванні систематично ображав опонентів за національною ознакою, розпалював міжнаціональну ворожнечу.

В ході судового засідання несподівано з’ясувалась цікава обставина – СБУ з осені 2010 р. порушило оперативну справу стосовно «Патріоту України» і прослуховувало телефони членів організації.

Наприкінці судового засідання прокурор зачитав обвинувальний висновок, який, до речі, підписав заступник генерального прокурора Кряшко. (А тепер подумайте, чи наважиться хтось з прокурорів, які братимуть участь у справі, піддавати сумніву висновок високого начальства?).

Оприлюднення обвинувального висновку, яке зачитував прокурор, викликало жваву реакцію серед присутніх – суддя навіть зробила зауваження – «если вы не прекратите издевательски усмехаться, вас выведут из зала».

А сміятись було над чим. По версії слідства, потерпілий Колєснік був журналістом видання «Аналитик UA» і навіть мав журналістське посвідчення, хоча скоріш за все, посвідчення було потрібне лише для отримання дозволу на травматичну зброю. Писав потерпілий в основному досить агресивні і образливі коментарі на форумах інтернет-видань.

І в офіс на Римарській він пішов начебто не з’ясовувати стосунки з інтернет-опонентом після взаємних віртуальних образ, а щоб взяти інтерв’ю у членів організації «Патріот України».

А тим часом, за версією слідства керівник організації Андрій Білецький, «вкрай заклопотаний негативними статтями Колєсніка» щодо «Патріота України», вирішив його убити, щоб «завадити його (Колєсніка) законній громадській журналістській діяльності» – (цитата з промови прокурора). Слідчому і прокурору варто було б поцікавитись – а чи живі інші журналісти, які також публікували негативні матеріали щодо «Патріота України»?

Для цього Білецький, Княжеський та Михайленко начебто вирішили заманити наївного журналіста Колєсніка на подвір’я на Римарській 18, яке за словами слідчого, «оточене високим металевим забором», вбити його, а тіло вивезти за місто і закопати. Над питанням, як можна вбити людину на центральній вулиці міста, навіть у подвір’ї, оточеному «високим металевим забором», в присутності багатьох свідків, навіть якщо ці свідки – члени організації, слідчий напевне, не задумувався. Тим більше, що знайомі Колєсніка знали, куди він пішов.

Подібні логічні суперечності трапляються в обвинувальному висновку на кожному кроці.По версії слідства, Білецький витяг з кишені потерпілого, коли той був непритомний, гроші – 12 тисяч гривень та 7 тисяч доларів. Потім чомусь вирішив не забирати всі гроші у непритомного, а лише 6 тисяч гривень, замазаних кров’ю потерпілого, розділив на дві частини – одну частину сховав в офісі, другу у себе вдома, де вони й пролежали кілька місяців, чекаючи доки їх «знайдуть» «правоохоронці». Логіку уловлюєте?

Будемо сподіватися, що ці абсурдні вигадки слідства будуть спростовані під час суду – надто грубо зшита кримінальна справа.

Наприкінці судового засідання підсудні висловили незгоду з версію слідства і заявили про свою повну невинуватість.Наступне судове засідання завтра, 27 березня об 11-00.

Джерело: http://sna.in.ua/archives/16669
Просмотров: 2013 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024