РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2012 » Грудень » 29 » Le Figaro: Ультра-праві увійшли в парламент
Le Figaro: Ультра-праві увійшли в парламент
17:36
ultra right Через шість тижнів після виборів, де перемогла Партія регіонів, угрупування Президента України Віктора Януковича, новий український парламент зібрався в середу на своє перше інавгураційне засідання і вперше крайня права партія Свобода ("Свобода" у слов'янських мовах) увійшла в парламент. Поява настільки помітна, наскільки й сильна.

Тоді як зовні активістки руху Femen бичували топлес корумпованих парламентаріїв, кілька членів Свободи влаштували полювання на двох опозиційних депутатів, яких звинувачують, що вони були куплені Партією регіонів.

Прорив (10%) Свободи на виборах 28 жовтня став справжнім сюрпризом цих виборів. Якщо опитування і передбачали, що 5% бар'єр для проходження в парламент буде подоланий, то ніхто не очікував такого високого рахунку. Більше двох мільйонів українців проголосували за Свободу. Чи потрібно нам хвилюватися?

Свобода називалась Націонал-соціалістичною партією України

Як бачимо, в західних демократіях Свобода викликала дійсно деякий дискомфорт. До 2004 року Свобода називалась націонал-соціалістичною партією України. Вона знайшла більш респектабельне ім'я, але не рекламує себе завжди менш ніж як Організація українських націоналістів (ОУН). Вона має складну історію. Відзначимо, однак, що її військове крило (УПА) активно співпрацювало з нацистами під час Другої світової війни і вирізало євреїв Галичини (Західна Україна). Щороку Свобода відзначає створення в 1943 році дивізії СС "Галичина" (Галісія).

Свобода також помічена в акціях протесту проти організації гей-параду в Києві і була обурена тим, що темношкіра співачка представляє Україну на Євробаченні. У минулому році в невеликому містечку Умань партія організувала демонстрацію проти паломництва хасидських євреїв на могили Нахмана з Брацлава, харизматичного рабина, який помер у 1810 році. Декілька разів Олег Тягнибок, голова Свободи, називав режим президента Януковича "жидо-московської мафією". Зовсім недавно активіст Свободи образився, що приписували українське походження американській актрисі Мілі Куніс, кажучи, що воно насправді "жидівське".

Спільна трагедія

Свобода - угрупування неонацистів? Олег Тягнибок заперечує керівництво фашистською і антисемітською партією. Свобода, за його словами, є націоналістичною партією. По суті, згідно зі слів науковця Домініка Арель, фахівця з України, партія працює, в основному, в західній частині країни, де виграла 30-40% голосів 28 жовтня, "зайнявши територію залишену націонал-демократами, такими як партія Наша Україна колишнього президента Віктора Ющенко, яка розпалась."

Свобода поділяє з Нашою Україною та іншими націонал-демократичними партіями, які "були двигуном демократизації в Україні" такі ідентичні теми, як переважання української мови, необхідність автономізації від Росії та питання пам'яті, наприклад, Голодомору - великого голоду 1932-33 років -, організованого сталінської Росією, але завжди вбачаємого в російськомовному сході країни, оплоті Партії регіонів, як "трагедію, загальну для різних народів СРСР ". Однак, додає Домінік Арель, не в образу Олегу Тягнибоку, та якщо ми можемо підтвердити "націоналістичний" вимір Свободи, навряд чи можна його назвати демократом.

Повстаньте проти «бандитів» з Партії регіонів

Прорив Свободи - це вираз радикалізації українського суспільства? Насправді цей результат в основному за рахунок протестного голосування. Свідчить про це її успіх не тільки в Галичині, а й у Києві. Багато українців вважають Свободу "партією переконання”, «патріотами», які виступлять проти «бандитів» Партії регіоні і не дозволять себе підкупити, як інші парламентарії.

Свобода, яка має багато молодих людей, серед своїх активістів, ймовірно, має майбутнє. Постраждала від глобальної економічної кризи Україна перебуває в рецесії. Борг зросте в 2013 році до більш ніж $ 7 мільярдів. Менш ніж за тиждень два рейтингові агентства знизили рейтинг України, і МВФ в той же час відкладає візит своєї місії щодо обговорення надання фінансової допомоги. Відзначаючи "удар по демократії", Європейський Союз не поспішає підписати Угоду про Асоціацію з Києвом. Залишається сценарій, який може катапультувати аудиторію Свободи: вступ України до Митного союзу з Росією.


Джерело: http://www.lefigaro.fr/international/2012/12/12/01003-20121212ARTFIG00613-la-forte-avancee-de-l-extreme-droite-en-ukraine.php

Просмотров: 19667 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 5.0/2 |
Всего комментариев: 1
1 Серхіо Рамос  
0
Жалюгідні жабоїди! навіть не змогли дати гідної відповіді у 2 світовій війні. купа колабораціоністів та сраколизів. Вони будуть нас повчати?!

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Грудень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024