РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2012 » Листопад » 4 » Доктор історичних наук Головний ідеологічний референт "Патріоту України" та СНА Олег Однороженко відпущений на поруки
Доктор історичних наук Головний ідеологічний референт "Патріоту України" та СНА Олег Однороженко відпущений на поруки
17:13
Головний ідеологічний референт "Патріоту України" Олег Однороженко та один із харківських старшин Євген Кравчун звільнені з-під варти.

1 листопада відбувся суд, на якому суддя змінив міру запобіжного заходу для підсудних. Після чотирьох місяців ув'язнення в стінах слідчого ізолятора суд на клопотання народних депутатів, трудового колективу, де працює Олег Однороженко, змінив міру запобіжного заходу.

Нагадаємо, що Олег Однороженко та Євген Кравчун були затримані близько чотирьох місяців тому і звинувачені в хуліганстві за ст. 296 ч. 2 та ч. 4. (Частина друга – хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, скоєна групою осіб. Частина четверта – дії, передбачені частинами першою, другою або третьою цієї статті, якщо вони вчинені з застосуванням вогнепальної або холодної зброї чи іншого предмета, спеціально пристосованого або заздалегідь заготовленного для нанесення тілесних ушкоджень.) Розглядаються судом три епізоди, які були скоєні у 2009 та 2010 роках. В свій час за цими випадками справи або взагаллі не порушувались, або були закриті за відсутністю складу злочину.

Під час цього судового засідання розглядався епізод щодо сутички, яка виникла після мітингу протии вирубки лісопарку, що відбувся в П'ятихатках. Потерпілий більш-менш об'єктивно розповів суду, що сутичка почалась з того, що у двох хлопців, які розходились після мітингу він зірвав нарукавні пов'язки, бо вони йому не сподобались. Суд довго з'ясовував, хто кого перший образив, хто кого хапав за грудки і таке інше. Було з'ясовано – перше – в результаті бійки ніхто серйозно не постраждав, а друге – Олега Однороженка там і близько не було.

Що цікаво – суд старанно уникав політичних акцентів у цій справі. Коли потерпілий сказав, що він назвав хлопців з "Патріоту" фашистами, бо йому здалося, що їх емблема на рукаві схожа на стилізовану свастику, суддя не стала розвивати цю тему.

Після допиту свідка адвокати заявили клопотання про заміну запобіжного заходу і звільнення з-під варти підсудних. Навіть потерпілий не заперечував проти звільнення Однороженко і Кравчуна. Протии був тільки представник прокуратури – Аракелян.

Що неприємно вразило – адвокати в своєму клопотанні старанно наводили аргументи на користь Однороженко і Кравчуна – це заява про взяття на поруки від народних депутатів, і клопотання трудового коллективу, і сімейні обставини (у олега Однороженка за час ув'язнення народися син) і багато інших аргументів. А пан Аракелян, не обтяжуючи себе аргументами, сказав – "підстав для звільнення немає, протии задоволення клопотання заперечую".

І все-таки клопотання було задоволено – коли суддя сказала "відпустити на поруки" – зал вибухнув оплесками. Всі чекали, що їх випустять з-за грат прямо зараз, в залі суду, але довелось почекати ще годину, поки були підготовлені всі документи.

Після того, як Олега і Євгена Кравчуна випустили з обійм родичі і друзі, я задав Олегу Однороженку декілька запитань.
- Олеже, хотів би запитати, які твої першочергові справи на свободі? Хоча напевно, найважливіше і найприємніше для тебе – це побачити сина, який народився, поки ти був за гратами?
- Так, дійсно, в першу чергу хочу до сім'ї, побачити нарешті сина. А потім за справи – будемо витягати з в'язниці наших побратимів. Є надія, що після виборів, з приходом до Верховної Ради націоналістів, це буде зробити легше.
- До речі, а які зараз стосунки між "Свободою" і "Патріотом України"?
- Зараз і на місцевому і на всеукраїнському рівні складаються нормальні стосунки. Нас всіх чекає важка боротьба з режимом Януковича. Перемога буде за нами.

Просмотров: 1550 | Добавил: Helen-von-Graven | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Листопад 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024