РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2012 » Березень » 20 » Суд над «васильківськими терористами» перетворюється в судилище над свободою слова в Україні
Суд над «васильківськими терористами» перетворюється в судилище над свободою слова в Україні
14:23

васильківські 19 березня відбулося чергове судове засідання у справі так званих "васильківських терористів” . На цьому судовому засіданні було допитано першого свідка в цій резонансній кримінальній справі. Це дружина одного із підсудних Ігора Мосійчука — Ганна, яка окрім цього є засновником громадсько-політичної газети "Вечірній Васильків”. Як відомо Ігор Мосійчук з 2006 року по час свого затримання в серпні 2011 року працював головним редактором цієї газети. Був автором ряду резонансних публікацій, в яких викривалися земельні афери, корумповані чиновники, працівники прокуратури та суду. Саме цікаве, що під час допиту свідка Ганни Мосійчук прокурор, який представляє обвинувачення поставив Ганні дванадцять запитань. Жодне з поставлених запитань не стосувалося обвинувачення висунутих на адресу підсудних Ігора Мосійчука, Сергія Бевза та Володимира Шпари, які звинувачуються у підготовці підриву пам’ятнику Леніну у м. Бориспіль. Натомість з дванадцяти поставлених прокурором запитань 11 стосувалося функціонування та предмету публікації в газеті "Вечірній Васильків”. 12-те запитання стосувалося стосунків родини Мосійчуків з Олесем Вахнієм, який час від часу публікував свої дописи в газеті "Вечірній Васильків”.


Але саме цікаве почалося після допиту Ганни Мосійчук. Суддя Юрій Бурбела зачитав лист уповноваженого міжнародного європейського представництва пана Гальченка . В цьому листі йдеться про те, що на думку цієї незрозумілої організації і такого ж незрозумілого уповноваженого телеканал ТВІ здійснює тиск на суд та втручається у приватне життя оперуповноваженого Київського обласного управління СБУ Дмитра Єрмаковича. Мова йде про відомий сюжет журналіста телеканалу ТВІ Артема Шевченка, в якому прихованою камерою було відзнято як оперуповноважений Єрмакович тисне на свідка у справі так званих "васильківських терористів” Юрія Бойка (http://tvi.ua/ua/watch/author/?prog=90&video=5193). На думку автора листа суд має визнати даний факт і це послугує підставою для позбавлення телеканалу ліцензії на телемовлення. До листа додається ще один лист Національної ради з питань телебачення і радіомовлення про позбавлення ТВІ ліцензії після рішення суду про який просить пан Гальченко.


Підсудні та їхні захисники однозначно оцінюють вищевикладені факти як безпрецедентний тиск на свободу слова в Україні з метою припинення діяльності незалежних ЗМІ.


Прес-служба Соціал-Національної Асамблеї

Просмотров: 1468 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2012  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024