РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2011 » Березень » 2 » "Я люблю Гітлера" як символ свободи
"Я люблю Гітлера" як символ свободи
14:26
Французький дім моди Christian Dior звільнив свого провідного модельєра і арт-директора Джона Гальяно через його висловлювання в стані алкогольного сп'яніння. Таке рішення було прийнято після того, як керівники Christian Dior подивилися відеозапис того, що відбувалося за участю Гальяно в паризькому барі. Переглянути запис можна тут

Цей скандал з "антисемітськими висловлюваннями" є гарячою темою цього дня. Для тих хто далекий від світу моду (власне і нас ця тема зацікавила виключно політичним аспектом) буде достатньо знати, що Джон Гальяно - культова постать і немає нікого хто поставив би під сумнів його талант. "Він — єдиний дизайнер, чия поява на подіумі є не менш цікавим шоу, ніж саме дефіле" - кажуть про нього.

Тепер повернемось до самого скандалу. Як пише Guardian провів більше 5 годин на доповіді у французькому відділенні міліції. Звинувачення йому висуває пара: жидівська жінка та її азіатський хлопець. За їх словами, в барі Гальяно їм казав:

- "Брудна жидівська пика, ти має бути мертва"
та - "йобаний азійський ублюдок, я вб'ю тебе".

Та за словами адвоката Гальяно - Стефана Зербіба, це не відповідає дійсності і саме ця парочка почала чіплятись до Джона через його зовнішній вигляд.

Кому вірити? Але тут з'являється ще одна жінка, яку начебто Гальяно образив в цьому ж барі в жовтні. (як кажуть - "не пройшло й півроку"). Саме тут і з'являється відеозапис на якому постає такий діалог:

- Ви блондин з блакитними очима
- Ні, але я люблю Гітлера, такі люди як ви були б мертві
...
- У вас проблеми
- З вами? Ви уроди
- З усіма людьми. Ви не любите мир. Ви не хочете миру в світі?
- Не з уродами як ви.
- Ви звідки?..

Відео переривається, та й постійні "пікання" забивають деякі слова. Але навіть неозброєним оком видно звичайну провокацію, сміх з боку уродів та тупі питання. Нащо питати "Ви звідки?" якщо вони казали, що знають, що це Гальяно відомий дизайнер. Чому є тільки шматок відео-запису? Серед уродів які знімали відео не було євреїв. Тут і постає саме голвне питання: - де там антисемітизм??


Сам Гальяно, батько якого англієць з італійським корінням, а мати - іспанка, як пише Guardian - відома постать в Маре (традиційному жидівському кварталі Парижу) та інше джерело згадує, що один з його друзів - глибоко релігійний єврей.

Тобто по суті єдиним доказом антисемітизму є його слова "Я люблю Гітлера", але цю позицію він висловлював не від імені свого бренду,а  від себе особисто. В чому тут проблеми?

Згадується випадок з життя іншого відомого англійця, Вінстона Черчіля, який після свого виступу в парламентів та слів його опонентки: "Черчіль, ви п'яні!", відповів:
- Так, я п'яний. А ви - уродлива. Тільки різниця між нами в тому, що завтра я буду тверезий, а ви так і залишитесь уродливою".

В скандалі з Джоном Гальяно ми можемо винести такі висновки:
1) Силу мас-медіа, та відеозапису. Скандал не мав би резонансу якби не цей відеозапис, швидше за все відбувся би судовий процес "ображеної парочки" і все.
2) Ідиотократії західної ліберальної демократії. Коли компанія через "публічний тиск" має звільнити одного зі своїх основних людей (зі шкодою собі). Коли тема любові до історичного персонажа стає "страшилкою" для обивателей...
3) Тріумф ницих уродів (які можливо гроші отримали, а можливо розраховують отримати від суду компенсацію за образу) над справжнім талантом. І можливо це тільки на поверхні, а підземні камені ми ще не бачимо.
4) Тепер можна побачити, що тема Гітлера стає символом боротьби не тільки ультраправих маргіналів, скінхедів та "людиноненависників", вона виходить в мейнстрім. І не дивно, якщо це стане новою формою боротьби за свободу.

Я люблю Гітлера бо я люблю свободу слова...
Просмотров: 1630 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 4.4/5 |
Всего комментариев: 3
3 salt  
0
Стиль, звичайно, донічого, але смисл - біда-го-бери. Обсіли.

2 Регент  
0
Пєтух, ну так переклади краще

1 ptaxa  
0
Шановний, твоя стаття справляє враження або неякісного перекладу, або просто писанини неграмотної людини. Це те, що російською називають "трёп". Несистемно, хаотично, понасмикувано.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Березень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024