РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 737

Політологічний блог

uktk

Главная » 2011 » Січень » 10 » Замок Барона
Замок Барона
14:26
В понеділок, 10 січня, о 18:00 за адресою вулиця Ярославів Вал, 1, відбудеться громадянське віче на захист історичного Києва. Жителі міста, ініціативні групи киян та музиканти проведуть збір на захист Замку Барона та інших архітектурних пам'яток від знищення. Відбудуться: театралізоване дійство та хода до Міністерства культури. Акція має характер самостійних громадських зборів, підтримку забезпечує рух «Збережи старий Київ».

В ніч на 30 грудня було знищено старовинний маєток за адресою: вулиця Сагайдачного, 1 б. На його місці збудують офісний центр.
Під загрозою знищення опинилась більшість історичних будівель в Києві. В тому числі – легендарний архітектурний шедевр – Замок Барона. Його побудували в 1898 році. Він пережив окупації міста, більшовицьку владу та всі кліматичні примхи. Замок Барона став одним із символів української столиці. Він допомагає дітям вчити історію свого міста. Туристи з багатьох країн приїжджають у Київ, щоби побачити його. Замок Барона – це окраса столиці України.

Ми вбачаємо величезну загрозу Києву, як одному з найкрасивіших міст Європи. Забудовники, що не мають естетичного смаку та плюють на інтереси киян і туристів, перетворюють місто на скляну коробку. За останні декілька років було зруйновано більше десяти будівель, що були окрасою міста. На їх місці зводять огидні сірі хмарочоси. Планомірно вирубуються дерева. Легені Києва вразила хвороба, яка називається «жадібні забудовники».

Учасники акції вимагають від столичної влади припинити мордування міста та надати киянам правові гарантії збереження всіх історичних пам’яток. В тому числі:

1. Захистити місто від руйнації його історичної частини;
2. Заздалегідь сповіщати киян про будь-які дії, що спрямовані на архітектурні шедеври. В тому числі: реконструкцію, можливий продаж та перепланування будівель;
3. Створити наглядовий громадський орган, що буде приймати безпосередню участь у обговоренні всіх питань, що пов’язані з історичною частиною міста.

Також ми вимагаємо від Міністерства культури України оприлюднити список всіх архітектурних пам’яток Києва. Ми хочемо знати поіменний список тих людей, які дозволили зруйнувати будинок на вулиці Сагайдачного.

За додатковими коментарями звертайтесь до Євгена, координатора руху «Збережи старий Київ, за номером телефону 066-048-66-03.


Інфа з блогу Воланда
Просмотров: 1274 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Січень 2011  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024