РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 736

Політологічний блог

uktk

Главная » 2010 » Квітень » 17 » Заява По Урану
Заява По Урану
01:10

12 квітня 2010 року на ядерну самміті в США Президентом України В. Януковичем було озвучено ряд ініціатив. Наступного дня ці ініціативи були додатково прокоментовані ним в інтерв’ю телеканалу CNN.

В зв’язку з цим ми, представники національно-патріотичних громадських організацій України, заявляємо наступне.

1. Нам абсолютно незрозуміло, що малося на увазі під передачею високозбагаченого урану іншій стороні (продаж, дарування чи інше), оскільки ринкова ціна цього високозбагаченого урану перевищує суму в 1 млрд.$ а запропонована компенсація становить близько 200 млн.$ і то, очевидно, у вигляді кредитів.

2. Ми обурені самою логікою прийняття цього рішення, а також можливість передачі цієї сировини до Росії, позаяк неможливо гарантувати безпеку ядерних матеріалів в країні, котра тільки що пережила теракти в Москві і постійно знаходиться під загрозою різних терористичних груп.

3. Передача стратегічних матеріалів подвійного призначення державі, політики та посадові особи котрої постійно погрожують Україні визначається нами однозначно, як зрада. За такі дії потрібно відповідати перед законом.

4. В разі реалізації цієї ініціативи буде завдано непоправної шкоди українській науці, фундаментальним дослідженням, науково-технічному потенціалу, українському військово-промисловому комплексу. Потрібно розуміти, що України при цьому позбавляється можливості створення власної ядерної зброї.

5. Озвучена теза про повернення в Україну з відпрацьованих ядерних матеріалів вимагає особливого пояснення для громадськості. Адже лише ціною неймовірних зусиль Україна домоглася вивозу в РФ для утилізації і захоронення відходів українських АЕС, а спроби Президента В. Ющенка переконати громадськість в необхідності побудови сховища радіоактивних відходів  близько Чорнобильської АЕС чи в іншому місці не лише не увінчалися успіхом, але викликали бурхливі протести громадськості. Не кажучи про те, що вартість будівництва такого сховища для українського платника податків коштуватиме від 1 до 1,5 млрд.$. Якщо Президент Янукович збирається зробити мешканцям Київщини чи іншого регіону України такий подарунок, то про це потрібно говорити відверто.

6. Ми вважаємо, що ратифікація Україною "Договору про нерозповсюдження ядерної зброї, за яким в 1994 році наша держава відмовилась від свого ядерного арсеналу, була помилковою. Україна може і повинна мати власну ядерну зброю. Лише наявність останньої зможе забезпечити гарантії нашої незалежності, територіальної цілісності та задекларований в Конституції позаблоковий статус України.

Погодили:

1.ГО "Європейська хвиля”;

2.УМО "Рутенія”;

3.ГО "Український спротив”;

4.ВГО "Українська народна асамблея- Українська національна солідарна організація”;

5.ГО "Культурне товариство ім. Л.Курбаса”;

6. ПП "Українська партія”;

7. МГО "Перша українська молодіжна асамблея”;

8. ГО "Українське православне братство”;

9. ГО "Товариство учасників бойових дій та локальних конфліктів”;

10. НО "Український традиціоналістичний клуб”;

11. НО "Українська націоналістична молодь”;

12. НО "Конфедерація націонал-анархістів України”;

13. НО "Українське козацьке товариство”;

14. НО "Громадянська дія”;

15. ГО "Третя республіка”;

16. ГО "Козацьке товариство Київщини;

17. ГО Тризуб ім. С.Бандери”;

18. ГО "Братство бойового козацького звичаю СПАС”.

Контакти: www.eurohvilya.org.ua; o_vitovych@ukr.net;  alex-martin@ukr.net; Francesca@bigmir.net;

Просмотров: 1351 | Добавил: Andre-de-Renon | Рейтинг: 0.0/0 |
Всего комментариев: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Квітень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024