РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 736

Політологічний блог

uktk

Главная » 2009 » Листопад » 15 » Вона - "працює"
Вона - "працює"
23:16
Кожен читач міг спостерігати в своєму місті транспаранти різного розміру, починаючи з агіток, закінчуючи 6-ти метровими плакатами з запевненням що Вона працює!

Міфічна «Вона» зробила піврічний запас паливо-мастильних матеріалів, Вона виплатила заробітну плату шахтарям і створила піврічний запас вугілля, Вона збільшила річний економічний приріст в умовах кризи ледь не на 15 % і так далі і тому подібне.

Чого кривити душею, кожен українець знає хто така «Вона», і вона це далеко не Україна, як написано в агітаційних матеріалах.

Якщо коротко пройтися по зазначеним і широко розрекламованим успіхам структури якою Вона керує, то у будь якої адекватно мислячої людини, це стосується усіх українців незалежно від політичних переконань, окрім звичайно адептів однойменного з Її ім’ям блоку партій, виникає одне закономірне питання – а яким чином і де саме можна побачити власне результат діяльності?

В липні Вона тріумфально заявляє що вперше з початку кризи в економіці стався приріст ВВП більш ніж на 10%, і це в той час коли наприклад в Америці приріст ВВП був менший ніж 5%, і вже в 3 місяці, а саме в листопаді, незважаючи на Її ніби то успішну економічну політику Україна отримує найнижчий серед країн СНД за версією рейтингової агенції Fitch, а саме «В-», поступаючись навіть Молдові. Власне серед причин було названо можливу неспроможність повернути Україною в 2010-2011 роках частину зовнішнього боргу, розміром в 1 млрд. доларів США, який країна справно сплачувала кожен рік. Нагадаю, що взяті кредити від МВФ, а це більше 20 млрд. доларів, при збереженні динаміки виплат, наша країна буде сплачувати наступні 20 років. Після президентських виборів 17січня 2010 року, передбачається продовжити боргове ярмо для України ще на 4 роки, за рахунок додаткового траншу МВФ розміром 4 млрд. доларів.

Навіть при таких умовах адепти Її блоку партій, продовжують стверджувати, що країна не стане банкрутом, обіцяють приріст ВВП в 2010 році в мінімум 5% і радять людям які не розбираються в економіці не робити поспішних висновків в справах в яких вони не компетентні. Мабуть в цих порадах є зерно істини, і пересічний українець не досить усвідомлений в економічних питаннях, і слова «девальвація», «індексація» і «стагнація» взагалі мало про що говорять, але не треба бути кандидатом економічних наук, щоб не розуміти і не бачити елементарних речей як то підвищення курсу гривні 2 рази, яке відчув на собі майже кожен українець, затримки в виплатах заробітної плати, подорожчання продуктів харчування та інше.

На жаль Її бездарна політика зачепила не просто усіх українців, а в прямому сенсі, буквально кожного. Така ж тяжка ситуація склалася і в війську. До кінця поточного року залишилося всього півтора місяці, а заплановані бюджетом витрати на збройні сили становлять трохи більше 50%. Фактично, армія не те що знаходиться в не бойовому стані, вона не здатна себе прокормити, і не так, як про це заявлялось багато років через її розмір, а в прямому сенсі цього слова. В збройних силах немає коштів не тільки на планову заміну старої техніки на нову, на бензин і мастильні матеріали, а навіть на нову форму для військовослужбовців. І не варто навіть згадувати приказку що робить країна яка не хоче годувати свою армію.

На фоні важкої ситуації в країні, критичної ситуації в економіці, на фоні розкидання величезними сумами на всі боки, на другорядні потреби, України в короткий строк може перетворитися в таку собі «порохову бочку Європи» якими були Балкани у ХХ ст., фактично ставши банкрутом, або через спровоковані громадські заворушення, коли в і так спустошеному бюджеті закінчаться кошти. Через чергові президентські вибори початку 2010 року, через політичні інтриги і технології, Україна може увійти в новий рік без нового бюджету, а отже без соціальних виплат, без заробітних плат працівникам бюджетних сфер, з армією, в якій доведеться розпустити солдат по домівкам, з зовнішнім боргом в більше ніж 20 млрд. доларів…

Це найгірший можливий варіант, досить вірогідний, але поки запасатися сіллю та цукром не варто, адже Вона будує країну, ВОНА - ПРАЦЮЄ!

Просмотров: 1662 | Добавил: Регент | Рейтинг: 4.8/4 |
Всего комментариев: 1
1 Діма  
0
Файна стаття Рома.

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Листопад 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024