РОЗУМ
Меню сайта
Наш опрос
Яка форма правління краща?
Всього відповіли: 736

Політологічний блог

uktk

Главная » 2007 » Липень » 6 » В Україні триває багаторічна тенденція до збільшення кількості шлюбів та зменшенню розлучень
В Україні триває багаторічна тенденція до збільшення кількості шлюбів та зменшенню розлучень
14:17

В Україні триває багаторічна тенденція до зміцнення інституту сім’ї. Зокрема, у першому півріччі 2007 року українці одружувалися у півтора рази частіше, ніж розлучалися. Про це повідомив Міністр юстиції України Олександр Лавринович з посиланням на оперативні дані органів реєстрації актів цивільного стану громадян Міністерства юстиції за перші шість місяців поточного року.

Міністр зазначив, що дані першого півріччя вцілому відповідають тенденціям останніх років. Наприклад, у першому кварталі минулого року співвідношення кількості шлюбів до кількості розлучень становило 1,4 до 1.

Загалом, за оперативними даними з початку року в Україні одружилося майже 110 тисяч громадян. Розлучилося – 72 тисячі.

Традиційно найбільше шлюбів зареєстровано в Донецькій (8716), Дніпропетровській (8341), Харківській (5936), Львівській (6896), Одеській областях (5149) та м.Києві (5262). За словами Міністра юстиції, така тенденція є закономірною, що пов’язано з кількістю населення, яке проживає в цих регіонах.

У Луганській, Івано-Франківській, Київській областях шлюбів було укладено у кожній близько 5 тисяч. У Вінницькій, Рівненській області та Криму – від 4 до 4,5 тисяч. По понад 3,5 тисяч шлюбів було укладено в Житомирській, Запорізькій, Закарпатській, Полтавській, Тернопільській та Хмельницькій областях. Від 2 до 2,5 тис. шлюбів – у Волинській, Кіровоградській, Миколаївській, Сумській, Херсонській, Черкаській, Чернівецькій та Чернігівській областях.

А от у Закарпатті проживають найміцніші в Україні сім’ї. Уже багато років, зазначив Міністр, в цьому регіоні спостерігається найкраще співвідношення кількості шлюбів до кількості розлучень. Наприклад, з початку поточного року закарпатці одружувалися майже у 3,5 рази частіше, ніж розлучалися. Олександр Лавринович зазначив, що Мін’юст виконує лише реєструючу функцію щодо укладання чи розірвання шлюбів, проте досвід Закарпаття має стати предметом більш уважного вивчення спеціалістів та органів влади, що займаються проблемами сім’ї.

Загалом же по Україні спочатку року найкраще співвідношення кількості укладених шлюбів до кількості розлучень було зафіксоване у Івано-Франківській та Рівненській областях – у 2,5 рази, у Львівській та Тернопільській областях – у 2,4 рази.

У відносному співвідношенні, без урахування кількості розлучень до кількості населення, що проживає у регіоні, найменше з початку року сім’ї розпадалися у Волинській, Закарпатській, Полтавській областях - трохи більше 1 тис. розлучень у кожній, у Івано-Франківській, Кіровоградській, Рівненській, Сумській, Тернопільській, Херсонській, Чернівецькій та Чернігівській – по понад 1,5 тис. розлучень. По понад 2 тис. розлучень було зареєстровано у Миколаївській, Хмельницькій та Черкаській областях, близько 3 тис. розлучень реєструвалося у Запорізькій, Київській, Львівській та Полтавській областях. Від 3,5 до 4,5 тис. розлучень сталося у Одеській області, Криму, Луганській, Харківській областях та у м.Києві. У Дніпропетровській та Донецькій областях з початку року було зареєстровано 6,3 та 6,9 тис. розлучень відповідно.

Прес-служба Мін'юсту

Просмотров: 3395 | Добавил: rozum | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 1
1 Алёна  
0
Мне казалось в Донецке вообще никто не женится..

Ім`я *:
Email *:
Код *:
Форма входа
Календарь новостей
«  Липень 2007  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Поиск
Друзья сайта

    Bitcoin PR
    Bitcoin Ukraine
    EOS Ukraine

    Поставивши НАШ банер або текстове посилання - ви підвіщуєте відвідуваємість НАШОГО ресурсу і відповідно сприяєте поширенню ідей та матеріалів

    НАШІ БАНЕРИ





    Ватра
Статистика

Copyright MyCorp © 2024